Pitabroodje met lam en yoghurt

Pitabroodje met lam en yoghurt

Bereiding, 4 porties:

Verwarm de oven voor (220°C/gasstand 7).

Weeg de lam en bepaal de baktijd, 20 minuten per 450g plus 10-20 minuten, afhankelijk van hoe rosé je je vlees wilt. Schil de knoflook en snij deze in smalle schijfjes. Maak kleine sneetjes in het vlees en stop er een schijfje knoflook in. Kruid het vlees. Bak in de oven voor 15 minuten en draai de temperatuur terug naar 180°C/gasstand 4 en bak het vlees gedurende de rest van de baktijd. Snij intussen de komkommer en verwijder overtollig water door het op keukenpapier te leggen. Mix de yoghurt met de mint jelly en voeg de komkommer toe. Snij de sla. Laat het lamsvlees nog 10 minuten rusten alvorens het aan te snijden. Warm intussen het pitabroodje in de oven. Snij het vlees in royale stukken en serveer in de warme pitabroodjes met de saus en de sla.

1-1½ kg gerolde lamsbout (zonder been), 4 teentjes knoflook, zout en peper, ½ komkommer, 100g Griekse yoghurt, 2/3 pot Tracklements Verse Mint Jelly, sla, 8 pitabroodjes