Saucijzenworst met gekruide Honingmosterd

Saucijzenworst met gekruide Honingmosterd

16-24 porties

Verwarm de oven voor tot 200°C/gasstand 6.

Vet 2 grote ovenschalen in. Rol het bladerdeeg uit tot het ongeveer 30x28cm is (ook als je kant en klaar bladerdeeg hebt gekocht moet het dunner gerold worden) en snij het vervolgens in de lengte in 2 delen.

Schep op elk deel 1½ dessertlepel Tracklements Spiced Honey Mustard.

Meng in een schaal het saucijzenvlees (indien gebruik makend van worstjes, het vel verwijderen), peterselie en ui en breng op smaak met peper en zout.

Deel het mengsel in tweeën en maak van elk deel een langwerpige rol en leg een rol op elk deel bladerdeeg. Smeer een hoek in met het geklopte ei, rol op en maak vast. Snij elke rol in stukken van 2,5cm. Maak een kleine inkeping aan het uiteinde van elke rol, bestrijk met geklopt eigeel en plaats het op de bakplaat.

Bak ongeveer 20-25 minuten en laat het afkoelen op een rooster.

Ingredienten:

375g bladerdeeg

bloem (om te strooien)

3 dessertlepels Tracklements Pikante Honingmosterd

450g varkensvlees voor worst van goede kwaliteit (of worstjes)

1 eetlepel verse gehakte peterselie

1 kleine ui (gesnipperd)

zout en peper

1 ei (geklopt)