Buikspek met Honing en Sweet Mustard

Buikspek met Honing en Sweet Mustard

4 porties

Bereiding:
Doe alle ingrediënten van ‘benodigdheden 1’ in een sauspan en breng het aan de kook. Zet de warmtebron laag zodra het kookt en laat het 2 uur zacht sudderen tot het vlees gaar en mals is.


Haal het uit het vocht en, indien afgekoeld, verwijder de vetrand. Haal niet teveel vet weg.


Verwarm de oven voor tot 180°C, gasstand 4.


Mix de ingrediënten van ‘benodigdheden 3 - GLAZE’ door elkaar.

Doe de ingrediënten van ‘benodigdheden 2 – ROOT VEGETABLES ’ in een ovenschaal en giet er wat olie over. Leg het buikspek op de groente en schenk het ‘glaze’mengsel erover. Rooster het ongeveer 30 minuten. Schep regelmatig het ‘glaze’mengsel er opnieuw over.


Verdeel de groente over 4 borden, bedek met enkele schijven buikspek en serveer bijvoorbeeld met aardappel-mosterdpuree.

Benodigdheden 1:
800g varkensbuik (buikspek, heel stuk)
1 kleine ui, gehalveerd en elk deel gevuld met 3 kruidnagels
3 sjalotten, gepeld
1 wortel, gehalveerd in de lengte
4 teentjes knoflook, gepeld
1 mespunt gemberpoeder
1 theelepel peperkorrels
1 liter kippenfond (bouillon)
rasp van de schil van een halve sinaasappel
Bouquet Garni

 
Benodigdheden 2 – ROOT VEGETABLES:
2 wortelen, geschraapt en in stukjes gehakt
2 grote uien, in vieren gedeeld
2 preien, in stukjes gesneden
1 hele knoflook, teentjes losgehaald en gepeld
Olijfolie

 
Benodigdheden 3 - GLAZE:
200ml Tracklements Sweet Mustard Ketchup
4 eetlepels heldere honing