Champignons en Bacon in Romige Mosterdsaus

Champignons en Bacon in Romige Mosterdsaus

4 porties

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 190°C, gasstand 6.


Doe de ciabattabroodjes in een ovenschaal, besprenkel met olie en bak 3-4 minuten of tot ze goudbruin zijn, keer ze en bak nog 3-4 minuten.


Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in dikke schijfjes.


Verwarm de olie en boter in een braadpan, voeg de knoflook en rode ui toe en fruit het licht.


Voeg de ontbijtspek toe en bak het 2-3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort mee. Voeg de Brandy of citroensap toe en laat het enkele minuten borrelen. Voeg de Crème Fraîche en Original Wiltshire Mustard toe en laat het 3-4 minuten zacht sudderen.


Breng eventueel op smaak met zout en peper.


Leg 2 delen toast op elk bord en schep het paddenstoelenmengsel er op.

Bestrooi met wat peterselie en serveer.

Benodigdheden:
8 dikke diagonale stukken ciabattabrood
350g paddenstoelen (naar keuze)
2 eetlepels olijfolie
25g boter
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 rode ui, fijngesnipperd
4 plakken ontbijtspek, in stukjes
2 eetlepels Brandy of citroensap
4 eetlepels Crème Fraîche (200ml)
2-3 dessertslepels Tracklements Original Wiltshire Mustard
1 handvol verse peterselie, fijngehakt