Bladerdeegpakketjes met Geitenkaas en Vijgenrelish

Bladerdeegpakketjes met Geitenkaas en Vijgenrelish

Bereiding:


Verwarm de oven voor tot 200°C/gasstand 6.


Rol het deeg dun uit, leg het op bakpapier en laat het 10 minuten rusten in de koelkast.


Snij de geitenkaas in 4 gelijke delen van 1-1½cm dik. Snij 8 cirkels uit het deeg.


Leg 4 cirkels op een bakplaat met daarop in het midden een deel van het geitenkaas en een schep Sticky Fig Relish er op.


Breek het ei in een kom en klop goed met een klein beetje zout.


Borstel het ei langs de randen van de deegcirkels. Leg op elke belegde cirkel een 2e cirkel en sluit de randen voorzichtig tot de deegpakketjes gesloten zijn.
Maak inkepingen op de bovenkant van de deegpakketjes en bestrijk met het ei. Laat het 15 minuten rusten in de koelkast.


Bak het vervolgens 12 minuten in de oven.


Direct serveren.

4 porties

Ingrediënten:
150g bladerdeeg
200g geitenkaas
4 dessertlepels Tracklements Sticky Fig Relish
1 ei
zout
Pastry Blender 100mm