Camembert pakketjes met hazelnoten en Christmas Spice Chutney

Camembert pakketjes met hazelnoten en Christmas Spice Chutney

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200°C/gasstand 6.

Snij de Camembert in 6 delen en druk de snijranden in de hazelnoten.

Verhit de boter en olie samen tot het gesmolten is. Rol het filodeeg uit en snij de plakken doormidden. Bestrijk 1 kant filodeeg met een beetje boter en olie, leg een deel Camembert in het midden en bestrijk met een theelepel Christmas Spice Chutney.

Sluit het deeg strak om de kaas. Doe dit 2 keer (het helpt voorkomen dat de kaas uit het pakketje lekt als het smelt). Neem het volgende (beboterde) plak deeg en vorm het om de Camembert, druk en vorm het tot plooien aan de bovenkant. Herhaal dit tot er totaal 4 plakken deeg zijn gebruikt per pakketje. Leg de pakketjes op een bakplaat.

Doe hetzelfde met de andere 6 delen kaas. Bak het in de voorverwarmde oven 6-8 minuten tot de pakketjes goudbruin geworden zijn. Serveer als voorgerecht met een Rucolasalade.

6 stuks

Ingrediënten:

1 heel stuk Camembert (ongeveer 250g)

50g geroosterde hazelnoten in stukjes

2 eetlepels olijfolie

50g boter

2 x 270g filodeeg

3 eetlepels Tracklements Christmas Spice Chutney

Rucolasalade als bijgerecht