Eenpansgerecht met Honing-Mosterd-Kip, Citroen en Pastinaak

Eenpansgerecht met Honing-Mosterd-Kip, Citroen en Pastinaak

Bereiding:


Verwarm de oven voor tot 200°C/gasstand 6.


Doe de kip, pastinaak en aardappelen in een ruime ovenschaal.


Meng de Robust Wholegrain Mustard, olijfolie en honing met een klein beetje zout en zwarte peper. Giet dit over de kip, pastinaak en aardappelen.


Voeg de citroen en het rode pepertje toe en giet de witte wijn en balsamicoazijn erover.


Bak het ongeveer 45 minuten in de oven tot de kip goudbruin en gaar is.
Haal de kip en rode peperreepjes uit de ovenschaal en houd het warm.


Verwijder de citroen.


Verhoog de temperatuur van de oven tot 220°C/gasstand 7 en plaats de ovenschaal met aardappel en pastinaak terug en bak het nog 10 minuten tot goudbruin.


Doe de kip en rode pepertjes terug in de ovenschaal en serveer het gerecht.

4 personen

Ingrediënten:
4 kippendijen en 4 kippenpoten
2 pastinaken, gepeld en in 4 delen gesneden
4 aardappelen middelgroot, gepeld en in 4 delen gesneden
3 eetlepels Tracklements Robust Wholegrain Mustard
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel honing
zout en zwarte peper
1 citroen, in 4 delen gesneden
1 rood pepertje, zonder zaadjes en in lange repen gesneden
120ml witte wijn
1 eetlepel Balsamicoazijn