Rijkelijk gevulde kip/kalkoen-mangosalade

Rijkelijk gevulde kip/kalkoen-mangosalade

Bereiding:


Verwarm de oven voor tot 190°C/gasstand 5.


Vul de opening van de kip met de ui, bestrooi de kip met zout en peper en rooster deze ongeveer 20 minuten per 450 gram, of tot het sap uit het vlees loopt.


Laat het afkoelen . Strip vervolgens het vlees van de kip en snij het in hapklare stukken.


Doe het in een ruime schaal.


Mix de Tracklements Apricot & Ginger Chutney, Crème Fraîche (of yoghurt) en mayonaise door elkaar en voeg wat zout en peper toe.


Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in dikke stukken.


Voeg het chutneymengsel aan de kip toe met de mangostukken, amandelen en koriander.


Meng het goed door elkaar.


Serveer het op een bedje van verse waterkers en dungesneden komkommer.

Dit recept is ook ideaal met overgebleven gekookte kip of kalkoen en voor een makkelijke en snelle lunch of als bijgerecht.

4-6 porties

Ingrediënten:
1 middelgrote kip of kalkoen (of overgebleven gekookte kip of kalkoen)
1 ui (gesneden in halve ringen)
150g Tracklements Apricot & Ginger Chutney
100g Crème Fraîche (of Griekse yoghurt naturel)
200g mayonnaise
1 rijpe mango
2 eetlepels koriander (vers, gesneden of gehakt)
3 eetlepels amandelen (gepeld, heel en licht geroosterd)
zout en peper