Gebakken zoetzure kip

Gebakken zoetzure kip


Bereidingswijze:
Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg de kip toe. Meng het goed door elkaar en laat het minimaal 15 minuten staan. Rol de kip vervolgens door het maïsmeel tot het bedekt is.
Verhit wat olie in een pan en bak de kip enkele minuten totdat deze krokant is. Neem het uit de pan en zet het apart.
Verwarm de overgebleven olie in een (hapjes)pan en voeg de wortel, ui, paprika, oesterzwammen en taugé toe. Roerbak het ongeveer 1 minuut.
Meng de Proper Tomato Ketchup met het water en voeg het toe. Breng het aan de kook.
Voeg de kip, ananas en een beetje Chinese 5-spicemix toe en eventueel zout en peper naar smaak.
Serveer met rijst of noedels en garneer met stukjes lente-ui.

4 porties

Ingrediënten:
4 kippenborstfilets (in stukken gesneden, 1½ cm)
Maïsmeel (om de gemarineerde kip in te rollen)
2 knoflooktenen, uitgeperst
2 eetlepels gember, geraspt
2 wortelen, in de lengte gehalveerd en fijngesneden
½ ui, gehalveerd en gesneden
1 rode paprika, gesneden
1 gele paprika, gesneden
1 handvol oesterzwammen
1 handvol taugé
120g verse ananas, in blokjes gesneden
50ml plantaardige olie
4 lente-uitjes, gesneden
Zout en peper
Chinese 5-spicemix
Voor de marinade:
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel witte wijn
3 eetlepels gember, geraspt
Kruiden:
150g Tracklements Proper Tomato Ketchup
200ml water