Warme Aardappelsalade met Kip en Paprika

Warme Aardappelsalade met Kip en Paprika

Bereiding:


Verwarm de oven voor tot 180°C/gasstand 4.


Meng alle ingrediënten van de marinade door elkaar in een ruime kom en marineer de kip hierin voor minimaal 1 uur.


Snij intussen de aardappelen in partjes en de paprika in repen. Doe dit in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Gril het ongeveer 25 minuten onder het rooster in de oven of tot het gaar is.
Bak intussen de kip in een beetje olie aan tot deze bruin is. Plaats de kip vervolgens in het midden van de oven en bak nog ongeveer 10 minuten tot de kip helemaal gaar is.


Doe de sla in een serveerkom, voeg de geroosterde groente en kip toe en de jus van het aanbakken van de kip. Meng het goed door elkaar en serveer warm met een Ciabattabroodje.

4 porties

Ingrediënten:
4 kipfilets, in repen gesneden
8 middelgrote aardappelen
1 rode paprika
1 gele paprika
zout en peper
sla (babyleaf)
olie
voor de marinade:
sap van een ½ citroen (1 eetlepel)
1 eetlepel olijfolie virgin
3 eetlepels Sherry of witte wijn
1 knoflookteentje, geraspt
4 dessertlepels Tracklements Fresh Chilli Jam